söndag 27 november 2011

Roadtrip i Kalifornien!

Den 31 oktober packade vi väskorna och drog västerut, till Amerikat, Kalifornien :)

Vi bestämde oss för att göra en liten roadtrip via kusten och Highway 1 i Kalifornien. San Francisco, Los Angeles, San Diego och slutligen Las Vegas var planen. I 3,5 vecka skulle vi vara väg.

Vi tog tåget till Kastrup och åkte därifrån vidare till San Francisco via Frankfurt. Det var en lång lång resa, men busefisen klarade den galant! Han sov inte mycket, men glad var han ;)

Vår lilla kille är en riktig liten ögontjänare och charmade allt och alla :)

Packat och klart, nu drar vi!

I väntan på tåget till Kastrup. Som vanligt hade vi (jag) packat för mycket...

Två softa killar tar matpaus i väntan på tåget

Baggagevagnen passade perfekt so rullstol till busefisen :)

Mille spanade in (och smaskade på) taxfreeutbudet ;)

Den här fina fågeln vek en japansk gubbe till Mille på planet. Han satt bakom oss och kikade fram flera gånger.  Jag satt och ammade och trodde att han fluktade och gav honom onda ögat. Som jag skämdes när han hade lämnat fågeln på Milles ryggstöd när vi lämnade planet...

Glad kille i väntan på äventyret ;)



Innan vi åkte hade vi bokat 4 hotellnätter i San Francisco, hyrbilen vi skulle ha, flygbiljetter från San Diego till Las Vegas och hotellnätterna där.

Vi hade förbokat en basinett (sovkorg) på flyget till busefisen, men det var en annan familj som norpade den framför ögonen på oss... Men det gjorde inte så mycket, han sov i famnen och på golvet utan problem.

Vi hade också beställt en sulky och bilbarnstol via amazon.com som levererades till hotellet dagen innan vi kom till San Francisco.

Det var verkligen klockrent!

Sulkyn, en Baby Jogger City Mini stroller, hade vi provat ut innan på Babyhuset så att vi visste att den skulle passa. Den är lite rejälare och har fullt liggläge, en sufflett som täcker hela ungen och är smidig att fälla ihop och packa ner.

Vi var också tvungna att skaffa en bilbarnstol. Man kunde hyra en till hyrbilen, men det kostade nästan lika mycket som att köpa en ny så då kände vi att vi lika gärna kunde köpa en. Mille behövde ändå en ny eftersom han börjar bli för stor för babyskyddet.

Så efter en massa letande på nätet och rekommendationer, valde vi en MaxiCosi.

Man känner ju sig lite lätt lurad när man kan få samma grejer där för en tredjedel av priset(!) än här hemma...
MaxiCosi bilbarnstol

Baby Jogger City Mini

För vagnen, regnskydd och bilbarnstolen gav vi 2500!
Hade vi köpt grejerna här hemma hade vi fått punga ut 7000 kr

Så vi tjänade ju en massa pengar som vi (jag)kunde lägga på shopping istället ;)

Tänkte lägga upp bilder från vår resa efter hand så ni får se hur vi har haft det :)

Nu har Mille och jag varit över hos våra fina grannar på adventsfika och myst :)
( tur för här hemma har det inte blivit något julstök än...)

Glad första advent på er!

4 kommentarer:

  1. Oj vilken häftig resa ni har gjort! Jag älskar att resa i USA (fast jag skulle aldrig vilja bo där). Väntar med spänning på bilder.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, vi har haft det jättemysigt! Men jag håller med dig, skulle inte vilja bo där, det är skönt att komma hem med! Kram

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt ni verkar ha haft det! Hur mycket gick kalaset på? Planerar med att ta en liten tripp till sommaren så är lite nyfiken. :)

    Kram Kusin Jenna

    SvaraRadera
  4. Hej Jenna!
    Ja, vi hade kanonmysigt, det är lite roligt med att besöka ställena man sett på film :)

    Vi gav ca 5500 var för flygbiljetterna. Bilen hyrde vi i 2v ( man behöver inte bil i San Francisco och LAS Vegas, det är dessutom dyrt att parkera där) för 6000, vi hyrde bilen via holidayautos.com hemifrån. Men det är dyrare om man är yngre än 25. Sen tar de ut en dep. avg. på 1400 med. Sen kan man hyra en gps för 12 dollar/ dag med tror jag. Vi hade det i mobilen så vi behövde inte det... Men bensinen är billig iallafall ;)

    Sen la vi i snitt 400-500 kr på boende per natt

    Vad tänkte ni åka?

    SvaraRadera