fredag 12 mars 2010

Rom

Förra veckan bar det av till Rom för en långweekend med jobbet. Vilken stad! Det fanns hur mycket fint som helst att titta på och när man inte orkade titta mer kunde man sätta sig på en mysig taverna och äta något gott! Vi hade verkligen tur med vädret med och blev bortskämda med lite sol :)

Första dagen kände vi bara av närområdet. Vi käkade lunch, gick och strosade för att sedan vila ut oss innan middagen på kvällen.

Dagen efter var vi mer hurtiga, då hade vi en fyra timmar lång guidad tur inbokad. Vi tog b la en tur till Colosseum och Pantheon och en massa annat :) Trötta efter den långa turen slog vi oss ned på Piazza Navona och åt en god lunch, pasta såklart :) Efter det var vi ju tvugna att testa den omtalade italienska glassen :)

På kvällen blev det en drink på en lite udda bar för att sedan gå vidare till Taverna Ponziani där vi åt en supergod middag.

Lördagen spenderade vi i Vatikanstaten där vi bla annat kikade i Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Peterskyrkan var verkligen överväldigande, man tror inte att det skall vara så stort...

På kvällen var det Roma-Milan som gällde. Matchen var inte jättekul, mållös, men gud vilken stämning det var där!

Vår sista dag bestämde vi skulle vara en lugn dag, ingen stress, bara njuta :) och det gjorde vi!

Jag , A och E tog tuben mot Spanska trappan, där vi slog oss ned och njöt i solen. När vi suttit där ett tag gick vi en sväng och kikade i några affärer därefter hittade en mysig uteservering i solen och slog oss ned för lite lunch. Efter det gick vi ytterligare en stund och kom fram till Fontana di trevi. En sådan liten trevlig fontän skulle man haft hemma ;) Den var så stor att man kunde bada i den... I närheten av fontänen låg ett mysigt litet glasscafé där vi slog oss ned. Jag beställde supergoda pannkakor med glass och kaffe. Sen var vår dag gjord :)






Medan jag var i Rom höll P ställningarna hemma. Han hade en mäklare som var här och värderade huset åt oss. Det blev ett glädjande besked :) De värderade huset så pass bra att vi slapp topplånet!! Så skönt!! De pengarna lär gå åt ändå nu när våren kommer och vi ska börja pyssla i trädgården...

Kan det ha att göra med att jag hängde upp våra nya fina kökshanddukar från Village tro...?



2 kommentarer:

  1. Hej Jessica, Va fint ni har det, du er mycket ute och reser, se verden mens du er ung, och njut av livet. Her er våren på väg, jag ska ut och resa snart, den 14-4 flyger vi till Norge Kicki och jag. Morfar hälsar till er båda, Ha det så bra Kram Gudrun.

    SvaraRadera
  2. Hej på er!
    Tack! Vi stormtrivs här, allra helst nu när solen tittar fram så man kan vara ute också :)

    Vad kul, ska ni hälsa på Egil och Fritz-Gunnar och de andra? Hoppas att ni får trevligt!

    Kram hälsa morfar med!

    SvaraRadera