fredag 2 december 2011

Roadtrip i Kalifornien: Highway 1


Efter besöket i Napa Valley åkte vi vidare söderut på Highway 1. Vilken fantastisk vy det är på denna väg!! Det blev flera stopp på de olika Vista Pointsen på vägen...
Första stoppet på Highway 1

Mille posar :)
Här har vi stannat på en jättemysig restaurang på vägen (fanns inte många) och lunchar på deras Amerikanska veranda. Det var bara vi som ville sitta ute. Det var lite kyligt i skuggan, men efter att ha suttit inklämd i en varm bil, var det gott med lite frisk luft!






Vi gjorde en liten avstickare i Santa Cruz. Det var så fint väder så vi körde ner till stranden och tog en promenad och en liten kaffepaus i körandet ;)

Många strandpromenader har tivolin här, lite kul!

Kaffepaus

Mille och P leker vid vattnet

En stor våg kommer...

...och anfaller!!
P rusar fram för att rädda Mille ur vattnet, tror jag...
Fick lite lätt panik. P och Mille gick ner för att känna på vattnet och för att Mille skulle få lite sand mellan tårna som P uttryckte det. Jag satt kvar på strandpromenaden och tittade på en bra bit därifrån. Fick zooma med kameran för att se dem "nära". Så ser jag den stora vågen komma och anfalla. I nästa stund rusar P fram för att ta Mille ur vattnet, tror jag, men det var för att hindra en näve med sand som var på väg in i munnen ;) Vattnet var en bra bit ifrån dom, men det såg ju inte jag... .

Det är härifrån det kända skateboardmärket Santa Cruz kommer ifrån. Tyckte det var lite småroligt att det var stora skyltar överallt att man inte fick skata här... ;)
Känt skateboardmärke

No skateboarding


På vägen blev det många stopp, här har vi kört av på en jättefin rastplats och sträcker på benen.
Vår hyrbil

Två softa killar

Mille spanar in en vovve :)
 
Monterey

Det är rätt långa avstånd mellan städerna vi skulle besöka så vi stannade över två nätter i den lilla fiskebyn Monterey på vägen till Los Angeles. En jättemysig liten stad/by att strosa runt i!







Det har blivit en hel del familjemys på hotellen med. Så härligt att bara kunna ägna sig åt att busa och gosa och inte behöva tänka på disken, tvätten eller att laga mat!

Alla hotellrum vi har haft har sett ut så här, med två queensizesängar. Vänja den lille vid spjälsäng efter att ha haft en hel dubbelsäng för sig själv blir inte lätt... ;)



Milles favoritsysselsättning på hotellrummen har varit att sitta framför spegeln och beundra sig själv hahaha


Bada och plaska är också kul ;)






3 kommentarer:

  1. Hej kusin!
    Vad härligt det ser ut, vi sitter här och blir alldeles avundsjuka! =)
    Kommer ni hem till Morfars kalas? Det hade varit så roligt att få träffa er och er "lille" pojk snart =)
    Tuva tittar på kylskåpet varje dag o konstaterar att han sitter där med sin mamma och pappa ;)
    Kram/ Julia

    SvaraRadera
  2. Vad gulligt :)

    Tyvärr kommer vi inte ner till kalaset. Vi firar ju julen vartannat år här och vartannat i Karlskrona och i år ska vi vara här... Det har blivit så mycket resande nu för busefisen så vi får ta det lite lugnt nu och få in rutinerna igen. Håller på att vänja honom vid att sova i spjälsängen nu, det är spännande vill jag lova ;)

    Hoppas att ni får en mysig jul!

    Många kramar

    SvaraRadera
  3. Ah, vad synd =/

    Hehe, ja det kan jag tänka mig ;) de brukar vara härliga veckor =P
    Tuva sover ju fortfarande inte ordentligt, just nu jobbar hon fram de sista 8 (!) tänderna så jag vet ju vad det beror på men ändå...
    Angående att han vaknar när du lägger ner honom; har du prövat att byta håll? lägga huvet vid "fotänden" av sängen så att säga, så du lägger ner honom från andra armen, ett tag va de, av alla grejjer, det enda som funkade med Tuva :)
    sen sover dom ju i regen sämre när de är något "sort" som ska hända, tex lära sig stå ordentligt ;)

    Massa kram
    /Julia

    SvaraRadera